Općenito o zubima

simple interest auto loan calculator amortization schedule Nasmejana družinaU različitim životnim fazama za griženje i žvakanje koristimo različite „generacije“ zubi. Prisutnost zubi u ustima, od prvog mliječnog zuba nadalje, vrlo je važna. Tako na primjer, pri gubitku jednog zuba, potrebno ga je nadomjestiti. U suprotnom će susjedni zubi s vremenom promijeniti svoj položaj u zubnom luku, što dovodi do ortodontskih problema.

study loan singapore  

http://www.darrahparker.com/pa/247/4307.html personal cash loans with bad credit http://jordensvanner.se/pd/70/1160.html cash loan now Mliječni zubi
Važnost zdravlja mliječnih zubi često se podcjenjuje. Mnogi roditelji smatraju da mliječni zubi ne zahtijevaju posebnu brigu, budući da će uskoro ispasti.

http://oneworkingmusician.com/pd/289/4920.html m & t bank loans online Uporaba otroške zobne ščetke Jordan Step 2Čim prvi mliječni zub nikne, ispod njega započinje razvoj trajnog zuba. Slabo zdravlje mliječnog zuba može ozbiljno oštetiti trajni zub. Osim toga, mliječni su zubi ujedno i „držači“ prostora za trajne zube. U slučaju preranog gubitka mliječnog zuba, taj prostor se smanji i može se dogoditi da trajni zubi nemaju mjesta za nicanje, a tada počinju ortodontski problemi. Zato je važno od najranije dobi provoditi dobru oralnu higijenu. Oralna higijena u djetinjstvu i mladosti predstavlja temelje oralnog zdravlja odrasle dobi.

http://drinkmarquis.com/pd/250/4412.html how are construction loans structured  

http://torsbymarknad.se/ph/108/1874.html first fidelity bank car loans finance secured loan http://www.bdsak.com/pk/44/764.html affordable unsecured personal loans Nicanje prvih trajnih zuba i briga za njihovo zdravlje
Prvi trajni zubi niču između 6. i 7. godine starosti, a mliječna denticija je u potpunosti zamijenjena trajnom između 12. i 13. godine. Dokazano je da karijes koji se javlja u dobi od 6-12 godina utječe na pojavu kasnijih ponavljajućih problema s trajnim zubima. Zubi koji su u fazi  nicanja vrlo su osjetljivi na kiseline, produkte metabolizma koje bakterije plaka stvaraju iz šećera. Stoga je vrlo važno izuzeti slatkiše i slatke napitke iz djetetove prehrane.

http://bsquared-consulting.com/pb/278/4813.html payday loans amscot  

 

http://alltomfroer.se/pg/46/813.html instant cash loans for pensioners australia Umnjaci
Nicanje umnjaka može biti vrlo bolno. Ovisno o njihovom položaju i smjeru rasta, odluka o mjerama, koje je eventualno potrebno poduzeti, vrlo je individualna. U slučaju da umnjaci počnu uzrokovati bilo kakve probleme, najbolje je posavjetovati se sa stomatologom.

  http://djurskyltar.se/pd/186/3261.html safe secure online loans with no hassle

hsbc loans contact Treći zubi
Kada izgubimo trajne zube u jednoj ili obje vilice, a nemamo priliku nadomjestiti ih nekim od fiksnih protetskih nadomjestaka (krunica, most, implantat), moguće rješenje je zubna proteza, tj. "treći zubi". Razdoblje navikavanja na protezu može biti vrlo dugotrajno i lako je moguć osjećaj da proteza ne odgovara vašim ustima. U tom slučaju, nemojte je pokušavati "popraviti" sami, već potražite savjet svog stomatologa.