Čišćenje zuba

binary options maximum withdrawal Svako starosno razdoblje ima neke posebnosti koje valja poštivati pri čišćenju zuba.

instant payday loans 15 minutes Dojenčad
Čak i prije nego što prvi zubić izraste, poželjno je svome djetetu ponuditi prsten za žvakanje, jer ublažuje bol i osjećaj svrbeža desni.  Kada prvi zub nikne vrijeme je za zubnu četkicu s malom glavom i mekanim vlaknima. Preporučljivo je da je glava četkice obložena s mekanim materijalom. Tako djetetovo prvo iskustvo četkanja neće biti bolno ni neugodno, a navika koja će se steći može postati zabavni zadatak.

binaire opties trading  

binäre optionen lernvideo loan chicago Djeca

binäre optionen broker bafin Koliko god je moguće, neka dijete samo četka zube, oponašajući tako starije, brata ili sestru, a roditelj neka na kraju kontrolira obavljeni posao i tako sve do otprilike 8 godina starosti. Poželjno je da pritom sudjeluju oboje: roditelj, koji zube detaljno očisti i dijete, koje razvija naviku četkanja. Zubna pasta nije primjerena za upotrebu kod djece koja nisu dovoljno stara da znaju ispljunuti višak.

http://247loan.ca/home-loans-canada home loans canada Izbor namirnica u prehrani, kako kod djece tako i kod odraslih, igra veliku ulogu u zdravlju zubi. Žeđ neka ugasi voda, jer su slatki čajevi i sokovi koje dijete pije na bočicu glavni uzročnici karijesa, koji se zato i naziva karijes bočice. Preventivni pregledi kod dječjeg stomatologa također su vrlo važni u očuvanju oralnog zdravlja od najranije dobi.

opzioni binarie migliori indicatori strategie infallibili opzioni binarie Mladi

binary options jobs in cyprus Zbog hormonalnih promjena koje se događaju u razdoblju odrastanja, mladi su izloženi riziku razvoja upale desni. Ako do sada nisu čistili interdentalne prostore, sada je krajnje vrijeme da počnu. Time će spriječiti nastanak karijesa u interdentalnom prostoru i upale desni. Veliki broj mladih nosi fiksne ortodontske aparatiće. Njima je posebno važno održavati temeljitu oralnu higijenu.

 

Odrasli
Ako smo se čišćenju zubi i interdentalnih prostora naučili još u mladosti, ostaje velika vjerovatnoća, da ćemo svoje zube sačuvati do kraja života. Treba imati na umu da samo četkicom ne možemo očistiti sve plohe zuba. Za zdrave zube i desni moramo redovno koristiti interdentalnu četkicu i/ili zubni konac. Ukoliko smo postali vlasnikom mosta, krunice ili implantata, potrebno je higijenu tome prilagoditi – koristeći dodatna pomagala, kako bismo osigurali primjerenu hgijenu. Prilikom redovnih preventivnih pregleda kod stomatologa, provjerite pravilnost svoje tehnike četkanja zubi i redovno obnovite i osvježite to znanje.

 

Treći zubi
Jednako kao kod mliječnih i trajnih zubi, treći zubi također zahtijevaju temeljitu i redovnu higijenu. Plak sa umjetnih materijala potrebno je redovno čistiti. Mekanom četkicom za zube valja čistiti sva područja sluznice koju prekriva proteza i time ukloniti ostatke hrane i spriječiti razvoj gljivica kako bi se spriječila upala sluznice. Na upalu će nas upozoriti crvenilo sluznice i osjećaj pečenja. U tom slučaju posjetite stomatologa da vas savjetuje i pomogne otkloniti tegobe.